Cum sa instalezi un sistem supraveghere video

Ai achizitionat de curand un sistem supraveghere video si acum e momentul sa il instalezi. Daca nu sti acest ghid iti va ususra munca. Acum ceva timp instalarea unui sistem supraveghere video necesita instalarea si configurarea lui de catre un profesionist. Odata cu evolutia sistemelor de securitate si cresterea nevoilor pentru siguranta locuintelor, proprietarii pot instala cu usurinta un sistem supraveghere video.

Cerintele pentru instalarea unui sistem supraveghere video variaza in functie de complexitatea sistemului, de modelul camerelor de securitate fie ele independente sau cu fir, pana la sisteme complexe de securitate cu mai multe camere.

Echipa noastra de experti va ajuta sa afalati cum sa instalati un sistem supraveghere video la dvs acasa, cum sa instalati camerele video si unde sa le amplasati.

Sistem supraveghere video – planificare instalare

Planificarea este procesul prin care va asigurati ca sistemul ales corespunde nevoilor de securitate ale proprietatii dumneavoastra. Multe persoane fac greseala de a incepe planificarea dupa ce au achizitionat sistemul de securitate. Scopul acestui proces este de a determina vulnerabilitatile de securitate si de a identifica punctele de acces cheie. Utilizati aceste informatii pentru a identifica din timp ce sistem supraveghere video este conform cu nevoile dumneavoastra. Un alt factor esential atunci cand planificati achizitionarea unui sistem supraveghere video reprezinta tipul de camera de care aveti nevoie. Exista multe modele de camera interioare, exterioare, cu cablu si fara fir pe care puteti sa le alegeti. La asivec.ro gasiti toate tipurile de camera video de care aveti nevoie.

Majoritatea sistemelor de securitate prin cablu include cablarea de care aveti nevoie. Cu toate acestea lungimea cablului poate avea impact asupra tipului de sistemului de securitate pe care il instalati. Pentru sistemele DVR standard, veți avea nevoie de cabluri coaxiale care pot duce la o calitate degradată a imaginii după aproximativ 300 ft / 90 m. Sistemele NVR necesită cabluri Ethernet precum cat5e și cat6. Cablurile Ethernet au mai multă flexibilitate, deoarece switch-urile de rețea pot fi utilizate pentru a extinde lungimea cablului fără a afecta calitatea imaginii. Asigurați-vă că utilizați cabluri de înaltă calitate, deoarece acestea pot afecta distanța la care puteți instala o cameră și totuși au funcționalități perfecte, fără pierderi de semnal. Rețineți că sistemele DVR necesită de obicei mai mult timp de instalare decât sistemele NVR datorită cablului mai mare necesar.

Unde sa montezi un sistem supraveghere video?

Cea mai buna zona in care puteti instala un sistem supraveghere video depinde de locuinta dumneavoastra. In cazul in care o camera video este instalata gresit este inutila. Idiferent, daca plasati camerele in interior sau exterior, este bine sa va concentrati asupra zonelor de interes. Caile de acces trebuie sa fie urmarite din orice unghi al locuintei. In unele cazuri este posibil sa aveti nevoie de mai multe camera pentru a viziona mai multe zone. O regulă generală este instalarea camerei de securitate la un unghi descendent pentru a permite detectarea precisă a mișcării. Este important să rețineți că acest lucru nu va fi întotdeauna necesar, mai ales dacă utilizați o cameră cu unghi larg. Cel puțin, veți dori cel puțin o cameră care să vă acopere ușa din față și, eventual, una care să vă monitorizeze ușa din spate, deoarece acestea sunt adesea principalele puncte de intrare. Rețineți că poarta sau garajul (dacă este cazul) sunt, de asemenea, puncte principale de acces la o casă sau o afacere și ar trebui monitorizate, de asemenea.

Este necesar sa acoperiti toate zonele si punctele de acces pentru a putea fi alertat daca cineva incearca sa intre pe proprietatea dvs.

Cum instalati un sistem supraveghere video?

Amplasarea unui sistem supraveghere video in afara locuintei are cateva aspecte de urmat:

  • Evitati sa instalati un sistem supraveghere video in dreptul altei surse de lumina puternice. Chiar si lumina soalara poate provoca aprinderea camerei si sa porneasca filmarea.
  • Montati camera de securitate sa va fie la indemana. Asigurati-va ca montati camerele acolo unde sunt greu accesibile. Nu va doriti ca oricine sa aiba acces la camera video.
  • Verificati conexiunea Wi-Fi. Cu cat camera este mai departe de rooter va avea un semnal foarte slab.
  • Fiti constienti de implicatiile ce tin de confidentialitate. Asigurați-vă că cunoașteți legile de supraveghere din județul, statul și țara dvs.

Sfaturi utile instalare sisteme supraveghere video

  • Verificati accesul al prizele de curent (nu se aplica sistemelor wi-fi)
  • Inainte de a finaliza lucrarea, conectati camera la recorder pentru a verifica daca totul functioneaza corect.
  • Când montați o cameră de securitate, măsurați și verificați de două ori înainte de a face găuri.
  • Verificați unghiul camerei și filmările de securitate pe tot parcursul procesului de instalare

Cel mai important lucru de reținut atunci când instalați un sistem supraveghere video este să nu va grabiti, să planificați în din timp și să nu vă fie frică să cereți ajutor. Dacă întâmpinați probleme în timpul instalării, ne puteti contacta accesand site-ul www.asivec.ro sau telefonic.

Ti-a placut articolul? Share it!
Call Now Button