Instalare Sisteme Alarma

instalare sisteme alarma

Apelarea la servicii de instalare sisteme alarma, a devenit o practica des intalnita, mai ales in ultimii ani datorita ratei infractionalitatii tot mai mare. Instalarea unui sistem de alarma permite monitorizarea si protejarea in timp real a locuintei dumneavoastra, fie ca este vorba de un apartament sau o casa. Daca vorbim de spatii comerciale, indiferent ce destinatie au acestea, instalarea sistemului de alarma este obligatorie prin legea 333/2011. Pentru persoanele juridice, indiferent de obiectivul de activitate, inainte de instalarea sistemului de alarma este necesara si analiza de risc la securitatea fizica. In cazul in care nu aveti instalat un sistem de alarma, va recomandam instalarea unui astfel de sistem, ce are si rol descurajant.

Instalarea unui sistem de alarma permite monitorizarea in timp real, pe telefon a locuintei sau a unui spatiu comercial, astfel incat veti stii mereu starea sistemului (armat sau dezarmat), persoana care dezarmeaza sau armeaza sistemul, data si ora la care sa facut armarea sau dezarmarea, precum si patrunderi neautorizate. Mai mult de atat, daca vreti sa oferiti cuiva acces in locuinta puteti dezarma, ulterior arma, sistemul de la distanta, astfel incat nu veti fi nevoit sa dati codul de acces nimanui. Instalarea unui sistem de alarma va poate ajuta si in cazul in care aveti personal auxiliar ( bona, menajera, gradinar, personal de serviciu), prin creare unor coduri dedicate acestor persoane, puteti afla cand au sosit sau cand pleaca din obiectiv. Instalarea sistemului de alarma va permite prin intermediul actionarii butonului de panica, transmiterea de mesaje catre un dispecerat monitorizat.

instalare sistem alarma apartament

Instalare Sistem Alarma Apartament

Alegerea unui serviciu de Instalare Sistem Alarma Apartament poate fi solutia ideala de a va proteja atat familia cat si bunurile, atat ziua cat si noaptea, precum si in perioadele cand nu sunteti acasa.

Instalarea unui sistem de alarma in apartament va confera siguranta mai ales pe timp de noapte, prin montarea unui contact magnetic pe usa de acces principala, sistemul permitand armarea doar acelui dispozitiv, astfel incat in momentul deschiderii usii alarma poate porni instant.

Pentru apartamentele situate la primele etaje, unde accesul se poate face si prin alte zone, este obligatoriu montarea detectorilor de miscare / contactilor magnetici si pe acesturi ferestre sau usi care au directa legatura cu exteriorul.

La o instalare sistem alarma apartament este inclusa si o telecomanda pentru armarea / dezarmarea sistemului, telecomanda ce are incorporat si un buton de panica, ideal pentru situatiile cand sunteti in pericol. Butonul de panica se activeaza tinand apasat 5-7 secunde iar sistemul de alarma emite un semnal catre firma de paza sau catre sirena opto-acustica.

instalare sistem alarma casa

Instalare Sistem Alarma Casa

Serviciul de Instalare sistem alarma casa este o procedura mult mai complexa decat instalarea unui sistem de alarma intr-un apartament, datorita compartimentarii diferite, de aceea fiecare instalarea trebuie particularizata. Recomandam o vizionare a imobilului inainte de ofertare (deplasare / consultanta / ofertare – GRATUITA)

Instalarea unui sistem alarma casa permite armarea pe partitii. In functie de nevoile dumneavoastra, puteti opta pentru armare parter iar zona de etaj sa ramana dezarmata sau puteti arma atat zona de parter dar si contactii magnetici de pe etaj. In orice configuratie doriti, instalarea unui sistem de alarma pentru casa aduce un plus de siguranta si securitate familiei dumneavoastra.

Daca totusi va hotarati sa va faceti o estimare in vederea instalarii unui sistem de alarma trebuie sa tineti cont de cateva aspecte:

  • Pe zona de parter este obligatoriu montarea de senzori de prezenta in toate camerele ( living, bucatarie, dormitor, hol)  iar pentru o protectie pe timp de noapte fara a fi nevoie sa dezarmati sistemul cand coborati la parter, este recomandabil sa montati contacti magnetici pe geamurile sau usile care se deschid in exteriorul casei.
  • Pentru camerele de la etaj se tine cont de balcoane, pergole, chiar si de aere conditionate astfel incat daca cineva incearca sa escaladeaze si sa patrunda in locuinta, sistemul de alarma sa detecteze astfel de patrunderi neautorizate. Pentru camerele de la etaj este ideala instalarea contactactilor magnetici pe usile si geamurile exterioare, astfel incat puteti sa dormiti noaptea cu sistemul activat.
instalare sistem alarma spatii comerciale

Instalare Sistem Alarma Spatii Comerciale

Conform legislatiei in vigoare, orice persoana juridica este obligata sa aibe instalat un sistem de alarma ( legea 333/2011) astfel incat bunurile societati dar si siguranta angajatilor sa nu fie puse in pericol.

Inainte de instalarea unui sistem de alarma, persoanele juridice, indiferent de obiectul de activitate, sunt obligate sa detina Analiza de Risc la Securitate Fizica (gratuita – daca achizitionati un sistem de alarma de la noi).

Serviciul de Instalare sistem alarma spatii comerciale este foarte complex, de aceea noi l-am impartit in doua categorii:

  • Instalare sisteme alarma pentru spatii comerciale de mici dimensiuni – pana in 500 mp – magazine, farmacii, cabinete medicale, service auto, case de amanet, etc. unde, pe langa valoarea produselor se acorda o mare atentie personalului, de aceea este necesar la momentul instalarii sistemului de alarma, montarea unui buton de panica. In zonele predispuse efractiei (rafturi cu bauturi, tigari, medicamente, bijuteri etc.) este recomandata instalarea unui senzor de geam spart, astfel incat, in momentul spargeri geamului sistemul declanseaza alarma si descurajeaza posibilitatea patrunderii neautorizate.
  • Instalare sisteme alarma pentru spatii comerciale de mari dimensiuni – peste 500mp – depozite, cladiri de birouri, hale industriale, parcari, fabrici, ateliere de productie, platforme industriale. Instalarea unui sistem de alarma in astfel de obiective presupune un numar mare de senzori de miscare, tastaturi, chiar si partitii, de aceea la astfel de obiective este necesara o vizita in amplasament (deplasarea este gratuita).

Instalare Sisteme Alarma Wireless sau Cablate?

Instalare Sisteme Alarma Wireless

Instalare Sistem Alarma Wireless este cea mai simpla metoda de a va proteja familia sau bunurile, asta datorita usurintei cu care se poate configura sistemul. Tehnologia Wireless la sistemele de alarma se refera la modul de conexiune dintre centrala si dispozitivele periferice: senzori de miscare, contacti magnetici, sirena exterior sau interior, senzori de fum, tastatura, etc. Conexiunea se face prin unde radio (433 Mghz), asta inseamna ca nu trebuie sa gauriti pereti sau sa faceti trasee de cablu pentru a conecta dipozitivele periferice in centrala. Dispozivele periferice functioneaza pe baza de baterii iar durata lor de viata este intre 5 si 7 ani, sistemul va averitzeaza cu mult timp inainte ca bateria unui senzor sa se descarce definitiv. Un avantaj important al sistemelor de alarma wireless este faptul ca puteti sa mutati senzorii in functie de aranjamentul interior al obiectivului dumneavoastra. Singurul dezavantaj al sistemelor de alarma wireless este costul ridicat, mai ales daca in configuratie sunt mai mult de 10 senzori, acesta poate fi si dublu fata de un sistem cablat.

Instalare Sisteme Alarma Cablate

Sistemele de alarma cablate sunt solutia cea mai ieftina pentru protejarea unui spatiu comercial sau unui obiectiv rezidential, ele fiind totodata si cele mai sigure sisteme de alarma. Sistemele de alarma cablate sunt montate de obicei in spatii comerciale sau obiective rezidentiale unde deja traseul de cablu a fost prevazut din constructie. Dezavantajul acestor sisteme este flexbilitatea, daca se doreste suplimentarea de senzori, aceasta este destul de complicata datorita traseului de cablu ce este necesar a fi montat. Totusi producatori sistemelor de alarma au rezolvat si acest inconvenient prin module de semnal wireless, care conectate la o centrala cablata, va oferta posibilitatea de a suplimenta sistemul cu senzori wireless.

Cu ce te putem ajuta?

Indiferent daca ai nevoie de instalarea si / sau achizitionarea unui sistem de alarma pentru un apartament, o casa sau un spatiu comercial, ne poti contacta pentru a discuta in amanunt despre produsele si / sau serviciile de care esti interesat.

Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.

Call Now Button