Instalare Sisteme Supraveghere Video

instalare sisteme video cctv

Instalare Sisteme Supraveghere Video

Instalare sistem de supraveghere video a  devenit in ultima vreme foarte acesibil, datorita dezvoltari acestui segement ceea ce a permis ca preturile sa fie accesibile, dar si vizionarea imaginilor  sa fie usor acesebile de pe telefon, tableta sau calculator. Sistemele de supraveghere video fac parte din categoria sistemelor de securitate si ele sunt montate doar de catre personal autorizat (Licenta I.G.P.R.). Instalare Sisteme Supraveghere Video are ca scop protejarea zonelor predispuse la evenimente de securitate (furturi, talhari, etc.) iar in cazul unui eveniment de securitate, camerele de supraveghere exterioarie sau interioare pot oferi infomatii precise autoritatilor. 

sistem supraveghere video analog sau ip

Sistem Supraveghere Video Analog sau IP

Instalare Sistem Supraveghere Video Analog CCTV  

Instalare Sistem Supraveghere Video Analog CCTV  – este o solutia de supraveghere video relativ ieftina, avind o calitate mai slaba in comparatie cu sistemele de supraveghere Ip. Transmisia imaginilor se face prin cablu coaxial in regim inchis CCTV ( Closed Circuit Television) sau mai nou prin cablu UTP( pentru conexiuna prin cablu UTP este necesar instalarea de VideoBalun) catre dispozitivul de inregistrare si redare imagini ( DVR – Digital Video Recorder).

Pe langa costul redus al echipamentelor, instalarea sistemului de supraveghere video analog este destul de simpla, precum si utilizarea acestora, astfel daca optati pentru instalarea sistemului de supraveghere video analog, trebuie sa tineti cont de ,,frame rate,, ( atunci cand exista multa miscare unele detalii se pot pierde) care este foarte scazut la camerele exterioare sau interioare analogice, precum si raza de acoperire este destul de limitata in comparatie cu sistemele de supraveghere video IP.

Distanta de Instalare:
– maxim -50 metri cablu UTP (cu alimentare prin acelasi cablu)
– maxim – 400 metri cablu UTP (cu alimentare locala)
– maxim – 600 metri cablu COAXIAL (cu alimentare locala) 

Instalare Sistem Supraveghere Video IP

Instalare Sistem Supraveghere Video IP – reprezinta solutia ideala cand vine vorba de calitatea imaginilor dar si de randamentul in timp in comparatie cu camerele analogice. Camerele  de supraveghere video IP functioneaza ca o retea intranet sau poat fi conectate la o retea de internet prin intermediul cablajului UTP cu mufe RJ45. De aseamnea avantajul unui sistem supraveghere video IP, nu necesita un cablaj complex fata de cel analogic unde este necesar cabluri alimntare, cabluri date, cabluri audio. Camerele IP se conecteaza, intr-un NVR  (Network Video Recorder) cu switch POE incorporat sau intr-un switch cu POE (Power over Ethernet) separat, acesta ulterior se conecteaza la NVR.

Exemplu de montaj: Aveti o cladire cu 4 etaje si doriti sa montati pe fiecare etaj una sau mai multe camere IP,  montati NVR-ul la parter ( NVR-ul se recomanda a fi montat de obicei intr-o camera securizata),pe fiecare etaj se monteaza cate un switch cu POE.  Se conecteaza camerele in switch-ul alocat fiecarui etaj prin intermediu mufelor RJ45, iar switch-urile se pot conectat fie intre ele ( trebuie sa aveti doua ,,sloturi,, libere intotdeauana fata de numarul camerelor de la etajul respectiv) sau de la fiecare swtich pana la NVR, se duce cate un cablu ( necesita doar un singur ,,slot,, liber fata de numarul camerelor de la etajul respectiv). La camerele de exterior se monteaza obligatoriu presetupa astfel in timp mufa camerei nu va oxida.

Recomandare: Daca aveti mai mult de 10 camere de supraveghere exterior sau interior, este indicat sa alegeti un NVR cu doua placi de retea, pe una dintre placile de retea cu Ip diferit se vor conecta camerele din obiectiv iar cealalta placa de retea va fi folosita pentru conexiunea dintre NVR si internetul din obiectiv.

instalare sisteme supraveghere video camere de exterior

Instalare Sisteme Supraveghere Video - Camere de Exterior

Camerele de exterior – au ca denumire tehnica Camere de tip ,,Bullet,, si sunt cele mai des intalnite, fie ca e vorba de un spatiu comercial sau de o locuinta privata. Daca doriti instalarea unui sistem de supraveghere video cu camere de supraveghere pentru exterior cele mai importante aspecte sunt:

Rezolutia : aceasta este principal caracteristica a unei camere si poate fi 2Mpx(Megapixeli), 4Mpx, 5Mpx sau 8Mpx ( 4K) reprezentind rezolutia unui cadru din inregistrare si implicit numarul de pixeli din care acesta este format, asadar cu cat rezolutia este mai mare cu atit imagine este mai detaliata.

Full HD 2Mpx- 1920X1080 Pixeli
Super HD 5Mpx- 2560X1920 Pixeli
Ultra HD 8Mpx – 3840X2150 Pixeli 

Iluminatorul Ifrarosu ( IR) :  Camere de exterior au incorporate un iluminator format din leduri ( mai nou se foloseste tehnologia ARAY) care pe timp de noapte se activeaza producand o lumina invizibila pentru ochiul uman, aceasta insa ajuta senzorul de imagine sa capteze inregistrari chiar si atunci cand lumina de afara este redusa total. Distanta IR-ul poate sa difere in functie de modelul camerei alese si poate fi de la 20m pana la 500m.

Lentila : Camerele exterioare pot fi cu lentila fixa, unde unghiul de focalizare este fix sau cu lentila varifocala unde unghiul de focalizare poate fi reglat manual din interiorul camerei sau digital doar la camerele cu ,,zoom motorizat,, prin intermediu DVR-ului/NVR-ului.

Tipuri de Lentila :
– 2,8mm – unghiul va fi de 90 grade
– 3,6mm – unghiul va fi de 82 grade
– 4mm – unghiul va fi de 75 grade 

instalare sisteme supraveghere video camere de interior

Instalare Sisteme Supraveghere Video - Camere de Interior

Camerele de Interior- denumite tehnic camera ,, dome,, sunt camere destinate instalari la interior, datorita formei rotunde sau semi-rotunde ceea ce permite un aspect ,,prietenos,, astfel incat sa nu deranjeze vizual. Camerele de interior sunt similare celor de exterior ca si rezistenta la intemperi sau temperaturi si pot fi gasite in doua variante de culori, alb sau negru, la solicitarea beneficiarului ele pot fi vopsite in diferite culori.De obicei camerele de interior sunt adresate catre zone inguste de accea este recomandata folosirea lentilei 2,4mm cu un unghi de focalizare de 95 grade. Pentru spatiile comerciale cu tranzacti monetare ( casa de marcat, ghiseu, seif) se monteaza camera de interior cu lentila varifocala astfel incat sa putem obtine o imagine cat mai clara asupra valorilor monetare.

instalare sisteme supraveghere video camere speed dome ptz

Instalare Sisteme Supraveghere Video - Camere Speed Dome/Ptz

Camerele Speed Dome/Ptz – sunt camere profesionale motorizate ce reda o calitatea a imaginilor foarte buna atit pe timp de zi cat si pe timp de noapte, datorita zoom-ului optic care poate ajunge pana la o distanta de 500-600m. Rotatia camerei se face pe amblele axe ( veriticala 90 de grade si orizontala 360 de grade) atit manual ( din telefon, monitor sau tableta) cat si automat prin setarea unei zone de patrulare sau prin detectia unei miscari.

Se recomanda ca instalarea camerei sa se faca la o inaltime de minim 5-6 metri.

instalare sisteme supraveghere video camere lpr anpr alpr

Instalare Sisteme Supraveghere Video - Camere LPR/ANPR/ALPR

Camerele LPR/ANPR/ALPR – sunt camere destinate zonelor de trafic auto (parcari, garaje, porti cu acces controlat, spalatori auto, etc.) ele idetificand numarul de inmatirculare al autovehicului astfel incat sa permita accesul sau sa blocheze accesul.  Aceste camere au intergrat un soft pentru recunoasterea placutelor de inmatriculare ceea ce confera  beneficiarului un spectru larg de utilizare.

Cu ce te putem ajuta?

Indiferent daca ai nevoie de instalarea si / sau achizitionarea unui sistem de supraveghere video pentru un apartament, o casa sau un spatiu comercial, ne poti contacta pentru a discuta in amanunt despre produsele si / sau serviciile de care esti interesat.

Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.

Call Now Button