Analiza de Risc la Securitate Fizica


De la data de 1 iulie 2018 este obligatoriu pentru toate societățile comerciale, conform legislației în vigoare să întocmească un document pentru evaluare de risc la securitatea fizica
.Indiferent de natura capitalului social al societăților comerciale, în cazul încare dețin bunuri sau valori cu orice titlu, adoptând o abordare a intocmirii planului de evaluare de risc la securitate fizică își diminiua investițiile și cheltuielile cu paza și securitatea unitații.

Totdeauna ne vom confrunta cu vandalism, furt, încălcăride securitate, angajați instabili etc. Chiar dacă ești un bun administrator de hotel, magazin, spații de birouri, securitatea clădirii este cea mai importantă. Această evaluare de risc la securitate fizică este o activitate desfășurată pentru a identifica amenințările și vulnerabilitățile care pot pune în pericol viața, integritatea corporală sau libertatea persoanei, ori care poate aduce prejudicii valorilor unei societăți în scopul determinării impactului şi evaluării riscurilor desecuritate şi în baza careia se stabilesc măsurile necesare pentru limitarea sau eliminarea acestora.

Procesul de evaluare de risc la securitate fizică cuprinde urmatoarele etape:

  • Stabilirea contextului
  • Identificarea riscului
  • Analiza riscului
  • Estimarea riscului
  • Tratarea riscului

Evaluarea de risc la securitate fizica are o valabilitate de 3 ani, perioada in care evaluatorul raspunde si reprezinta lucrarea in fata organelor competente de control.

Evaluăm conform legislației și luăm cele mai optime măsuri de securitate raportate la nevoile și factorii derisc din unitate. Este indicat să apelați la experți sau firme de specialitate,care sunt abilitate să evalueze riscurile care pot pune în pericol securitatea fizică. Ca și evaluator, în cazul în care solicitați o analiză de risc, vă vom solicita mai multe informații referitoare la unitatea dumneavoastră, ele fiind diferite în funcție de domeniul de activitate.

Tarife percepute pentru o evaluare de risc la securitate fizică:

Elaborare evaluare de risc la securitate fizica : de la 200 de RON + TVA

ATENTIE: Tariful final pentru evaluare de risc la securitate fizică se stabileste in functie de mai multi factori printre care:
• Marimea spatiului
• Numarul de angajati.
• Numarul de posturi de paza
• Gradul de risc.
• Nivelul de complexitate al spatiului.

În cazul în care societățile comerciale nu respectă prevederile legale cu privire la adopatea măsurilor desecuritate din Legea nr.333/2003, pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între10,000 și 20,000 lei. Inplus, daca nu sunt implementate masurile recomandate in urma efectuarii analizei de risc pentru securitatea fizica sau sunt implementate partial, amenda este cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

Amenzile pot fi aplicate de catre politisti si jandarmi, dar si decatre primari sau persoane imputernicite de catre acestia.

Pentru informații suplimentare ia legătura cu unul din specialiștii noștri specializați utilizând formularul de contact sau apelând numărul detelefon.

Scroll to top
Call Now Button