Analiza de Risc la Securitate Fizica

analiza de risc la securitate fizica

De la data de 1 iulie 2018 este obligatoriu pentru toate societatile comerciale, conform legislatiei in vigoare sa aiba intocmita analiza de risc la securitate fizica. Indiferent de natura capitalului social al societatilor comerciale, in cazul in care detin bunuri sau valori cu orice titlu, avand intocmic un plan de analiza de risc la securitate fizica isi vor diminua investitiile si cheltuielile cu paza si securitatea unitatii.

Destul de des ne putem confrunta cu vandalism, furt, incalcari de securitate, angajati instabili etc. Chiar daca esti un bun administrator de hotel, magazin, spatii de birouri, etc. securitatea spatiului pe care il administrezi este importanta. Scopul analizei de risc la securitate fizica este de a identifica amenintarile si vulnerabilitatile care pot pune in pericol viata, integritatea corporala, libertatea persoanei sau care poate aduce prejudicii valorilor unei societati. 

analiza de risc la securitate fizica 2

Procesul analizei de risc la securitate fizica cuprinde urmatoarele etape:

  • Stabilirea contextului
  • Identificarea riscului
  • Analiza riscului
  • Estimarea riscului
  • Tratarea riscului

Analiza de risc la securitate fizica are o valabilitate de 3 ani, perioada in care evaluatorul raspunde si reprezinta lucrarea in fata organelor competente de control.

Evaluam conform legislatiei si luam cele mai optime masuri de securitate raportate la nevoile si factorii de risc din unitate. Este indicat sa apelati la experti sau firme de specialitate, care sunt abilitate sa evalueze riscurile care pot pune in pericol securitatea fizica. Ca si evaluator, in cazul in care solicitati o analiza de risc, va vom solicita mai multe informatii referitoare la unitatea dumneavoastra, ele fiind diferite in functie de domeniul de activitate.

Tarife percepute pentru Analiza de Risc la Securitate Fizica:

Elaborare analiza de risc la securitate fizica: de la 200 de RON + TVA

ATENTIE: Tariful final pentru analiza de risc la securitate fizica se stabileste in functie de mai multi factori printre care:
• Marimea spatiului
• Numarul de angajati
• Numarul de posturi de paza
• Gradul de risc
• Nivelul de complexitate al spatiului

In cazul in care societatile comerciale nu respecta prevederile legale cu privire la adopatea masurilor de securitate din Legea nr.333/2003, pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 10.000 si 20.000 lei. In plus, daca nu sunt implementate masurile recomandate in urma efectuarii analizei de risc pentru securitatea fizica sau sunt implementate partial, amenda este cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

Amenzile pot fi aplicate de catre politisti si jandarmi, dar si de catre primari sau persoane imputernicite de catre acestia.

Pentru informatii suplimentare ia legatura cu unul dintre specialistii nostrii, utilizand formularul de contact sau apeland numarul de telefon.

Cu ce te putem ajuta?

Daca ai nevoie o analiza de risc la securitate fizica ne poti contacta pentru a discuta in amanunt toate detaliile.

Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.

Call Now Button