Sisteme stingere Sprinklere / Drencere

sisteme stingere sprinklere drencere
sisteme stingere incendiu sprinkler

Sisteme Stingere Incendiu Sprinkler

Descriere Sistem : Sistemul de stingere cu sprinklere apa-apa (umed) este cel mai simplu si cel mai utilizat sistem in instalatiile cu sprinklere. Reteaua de distributie este plina cu apa sub presiune pana la capetele de sprinkler. In general, acest sistem poate fi instalat in orice loc care nu este supus riscului de inghet.

Mod de Functionare: Sistemul este activat automat la depasirea unui anumit prag de temperatura, cand fiola sprinklerului se sparge si apa incepe sa fie deversata sub forma de stropi. Se deschid doar acele capete de sprinkler la care temperatura a depasit pragul de declansare iar functionarea lor reduce pagubele produse de incendiu.

Utilizare: In cladirile cu suprafete mari si sarcini termice ridicate, se impune montarea unor sisteme de stingere cu apa, care protejeaza atat marfurile si persoanele, cat si cladirea in sine.

 

 

sisteme stingere incendiu drencer

Sisteme Stingere Incendiu Drencer

Descriere Sistem  Instalatiile cu drencere sunt sistemele de protectie contra incendiilor care actioneaza ca o perdea de apa asupra spatiilor aflate sub influenta incendiilor. Acestea pot fi folosite atat pentru stingerea propriu-zisa a focului, cat si pentru impiedicarea raspandirii pe suprafete mai mari. Instalatia de perdea de apa este alcatuita din trei elemente principale: robinetele de actionare amplasate pe conductele de alimentare cu apa, retelele de distributie si drencerele propriu-zise. Drencerele pentru perdele de apa se amplaseaza astfel incat, la actionare, sa formeze o panza continua si omogena de apa pe toata suprafata menita sa fie protejata. Distanta dintre fiecare dispozitiv singular trebuie sa fie intre 1,5 si 2,5 m.

Utilizare: Instalatiile de perdele de apa se deosebesc in mod fundamental de sistemele tip sprinklers prin faptul ca au capacitatea de a elibera o cantitate mult mai mare de apa si deci de a stinge incendii puternice sau raspandite pe suprafete mari. De aceea, aceste sisteme de prevenire sau controlare a incendiilor se folosesc pentru spatiile cu risc ridicat de incendiu unde, din cauza spatiului foarte mare sau a prezentei combustibililor in cantitati mari (sau din cauza altor aspecte) alte sisteme de stingere nu ar fi suficient de eficiente. Spatiile cele mai des dotate cu instalatiile de drencere sunt garaje mari, hangare pentru avioane, platouri de filmare, scene de teatre sau alte spectacole, expozitii sau alte sali similare aglomerate si depozite de materiale care emana foarte multa caldura (precum cauciucul sau alcoolul).

Cu ce te putem ajuta?

Indiferent daca ai nevoie de achizitionarea si / sau instalarea unui sistem de stingere incendiu pentru un apartament, o casa sau un spatiu comercial, ne poti contacta pentru a discuta in amanunt despre produsele si / sau serviciile de care esti interesat.

Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.

Call Now Button