Mentenanta Sisteme Detectie Incendiu

mentenanta sisteme detectie incendiu

Mentenanta Sisteme Detectie Incendiu – reprezinta totalitatea operatiunilor de intretinere si reparatie a unui Sistemului Detectie, Avertizare si Semnalizare in caz de Incendiu si este obligatorie imediat dupa instalarea si receptia in baza unui proces verbal de instalare, a unui sistem sistem detectie, avertizare si semnalizare in caz de incendiu .

Lucrarile de mentenanta a sistemelor detectie incendiu  sunt executate doar de personal autorizat ( Licenta I.G.S.U.) in baza unui Contract Mentenanta Sisteme Detectie Avertizare si Semnalizare in caz Incendiu.

Mentenanta Sisteme Detectie Incendiu - Baza Legala

 • Verificarea periodică , în vederea îndeplinirii şi asigurării criteriilor şi nivelurilor de performanţă prevăzute de reglementările tehnice specifice, constituie obligaţie legală conform art. 19, lit. l din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor şi art. 135 din Ordinul M.A.I. nr. 163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor.
 • Contraventii – lipsa unui astfel de contract poate aduce sanctiuni contraventionale cu amenda cuprinsa intre 1000 de ron-25.000 de ron. Pentru cazurile extreme lucratori din cadru I.G.S.U. pot dispune suspendarea activitati sau inchiderea locatiei, pana la remedierea situatiilor.

Mentenanta Sisteme Detectie Incendiu Zilnica

Verificarea zilnica este efectuata de catre utilizatorul sistemului ( persoana desemenata si instruita in acest scop)

 • Se verifica daca au fost inregistrari in decursul zilei respective si daca acestea au fost rezolvate corect.
 • Comunicarea imediat reprezentatilor societati care realizeaza operatiunile de mentenanta in cazul aparitiei unui defect.

Tarife  – NU SE PERCEP TARIFE, astfel de operatiuni sunt executate  de catre personalul beneficiarului

Mentenanta Sisteme Detectie Incendiu Lunara

Verificarea lunara este efectuata de catre utilizatorul sistemului ( persoana desemenata si instruita in acest scop), la cerere se poate oferi sprijin din partea societatii care realizeaza lucrari de mentenanta.

 • Verificare functionalitate si nivel combustibil al grupul electrogen (Generator- daca acesta exista)
 • Verificare consumabile E.C.S. ( imprimanta E.C.S., modul GSM/GPRS –E.C.S. )
 • Avertizoarele Optice Acustice ale E.C.S. sunt functionale.

Tarife  – NU SE PERCEP TARIFE, astfel de operatiuni sunt executate  de catre personalul beneficiarului

Mentenanta Sisteme Detectie Incendiu Trimestriala

Verificarea trimestriala a sistemului de detectie, avertizare si semnalizare la incendiu se face doar de catre o societate autorizata I.G.S.U. cu lucratori ce  sunt autorizati pentru astfel de interventii.

 • Verificarea cel putin a unui detector de fum/caldura ( spray special) si a unui buton de urgenta ( prin apasare intentionata) pentru a stabili daca E.C.S. ( echipament de control si semnalizare – centrala sistem detectie) primeste si afiseaza semnalele corect.
 • Verificarea alarmelor sonore/optice ( sirene exterior-interior) daca functioneaza in parametri normali precum si anumite elemente auxiliare ( detectori tubulatura,  trape de fum, voleti, etc.)
 • Verificare E.C.S. – daca acesta afiseaza deranjamentele aparute.
 • Verificare E.C.S. – daca acesta transmite semnal prin intermeiul unui modul GSM-GPRS catre o societate de interventie specializata in astfel de situatii sau catre dipseceratul I.S.U.
 • Varificarea structuri si destinatiei obiectivului astfel sa nu fie afectata cerintele privind amplasarea echipamentului de detectie, avertizare si semnalizare in caz de incendiu.
 • Inlocuire elemente nefunctionale- se vor inlocui anumite elemente ce nu functioneaza in parametric normali (butoane, sirene, detectori)
 • Lucrari de igienizare – Sterge praf, curatare elemente auxiliare.
 • Toate operatiunile vor fi trecute in Registru de Control al sistemul de detectie, avertizare si semnalizare in caz de incendiu

Tarife – preturile pentru mentenanta sistemelor de detectie, avertizare si semnalizare incep de la 500 de ron + TVA ( 1 obiectiv) si  pot fi modificate in functie de complexitatea sistemelor ( numarul de senzori/butoane/sirene, elemente auxiliare), structura spatiilor si amplasamentul acestora precum si modelul sistemelor ( conventional/adresabil, sisteme de ultima generatie sau sisteme cu o vechime mai mare de 10 ani). Tariful final se stabiliste in urma unei vizionari a obiectivului ( deplasarea si ofertarea sunt gratuite).

Mentenanta Sisteme Detectie Incendiu Anuala

Verificarea anuala  a sistemului de detectie, avertizare si semnalizare la incendiu se face doar de catre o societate autorizata I.G.S.U. cu lucratori ce  sunt autorizati pentru astfel de interventii.

 • Verificare Registru de Control –  se verifica daca acesta  este completat iar in cazul defectiunilor aparute se verifica modul in care acestea au fost executate.
 • Verificare baterii/Ups-uri
 • Verificare vizuala a cablajelor ( cele care permit accesul) si echipamentelor in vederea asigurari unei protecti corespunzatoare.

Tarife – NU SE PERCEP TARIFE SUPLIMENTARE – aceasta operatiune de mentenanta suplimentara se face in cadru unei operatiuni de mentenanta trimestriala.

Registru de Control al sistemului de detectie, avertizare si semnalizare in caz de incendiu trebuie sa cuprinda:

 • Societatea care a proiectat sistemul de detectie, avertizare si semnalizare in caz de incendiu.
 • Societatea care a instalat sistemul de detectie, avertizare si semnalizare in caz de incendiu.
 • Societatea care executa lucrari de mentenanta a sistemul de detectie, avertizare si semnalizare in caz de incendiu.
 • Tabel cu operatiunie efectuate de societatea care executa lucrari de mentenanta sau aduce modificari asupra sistemul de detectie, avertizare si semnalizare in caz de incendiu.
 • Tabel cu evenimentele produse – ( alarma, defectiuni, erori) completarea se face de catre o persoana desemnata de Beneficiar si instruita de catre societatea care realizeaza servicile de mentenanta.

Cu ce te putem ajuta?

Indiferent daca ai nevoie de mentenanta si / sau achizitionarea unui sistem pentru detectie incendiu pentru un apartament, o casa sau un spatiu comercial, ne poti contacta pentru a discuta in amanunt despre produsele si / sau serviciile de care esti interesat.

Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.

Call Now Button