Hidranti Interiori
Sisteme de Stingere cu Hidranti Interiori
Hidrantul de incendiu interior este un robinet cu ventil cu corpul din alama sau fonta, dotat cu racorduri pentru furtun si cu tevi de refulare cu orificiu de stropire. Hidrantul interior se compune din robinetul de racord, furtunul cu piesele de racord si imbinare si teava de refulare cu duza de presiune. Furtunul unui hidrant interior poate fi din canepa, fibre sintetice sau cauciuc si se aseaza in cutie sub forma de rola sau panglica.
Montaj: Aceste tipuri de hidranti se monteaza in firide metalice, in pereti, la inaltimea de 1,40m – 1,50m de la nivelul pardoselii. Accesul la hidranti trebuie sa se faca usor, chiar si in caz de trafic intens. Amplasarea si numarul de hidranti interiori pentru combaterea incendiilor se determina tinand seama de numarul de jeturi care trebuie sa atinga fiecare punct combustibil din interiorul cladirii, de raza de actionare a hidrantului si de lungimea culoarelor de acces din cladire.
Sistem de Stingere cu Hidranti Exteriori Supraterani
Hidrantul de incendiu suprateran este un dispozitiv fix cu robinet, confectionat din aliaj de aluminiu rezistent la coroziune, situat in exteriorul cladirilor si racordat la conductele de distributie a apei sub presiune. Instalarea acestui tip de hidrant permite alimentarea autospecialelor de pompieri in caz de incendiu, dar si stropirea strazilor sau a gradinilor la nevoie.
O retea de hidranti exteriori poate fi legata la reteaua de apa pentru utilizare menajera sau industriala. In cazul retelelor de apa de inalta presiune, stingerea incendiilor se face direct de la hidranti, iar in cazul celor de joasa presiune, stingerea incendiilor se poate face numai cu ajutorul unei pompe mobile de incendiu sau autopompe.
Hidrantii de incendiu de suprafata prezinta o mult mai mare siguranta in exploatare decat hidrantii subterani, putand fi usor identificati si racordati rapid la sursele de alimentare cu apa si la echipamentul de stins incendii.
Sisteme de Stingere cu Hidranti Exteriori Subterani
Hidrantul de incendiu subteran este un dispozitiv care se monteaza pe conducta magistrala de distributie a apei. Acesta asigura conectarea hidrantilor portativi pentru alimentarea cu apa a utilajelor de stins incendii, aflate in dotarea pompierilor.
Hidrantul se monteaza ingropat in sol, iar langa gaura de golire se executa un loc de absorbtie a apei golite, din nisip sau balastru, astfel inlaturand pericoulul de inghet in timpul iernii. La partea superioara a hidrantului se monteaza o cutie hidrant pentru protejare care este marcat cu inscriptionarea “Hidrant”. In caz de avarie a mecanismului hidrant, se demonteaza capacul ventilului si se inlocuieste sistemul, fara dezgroparea hidrantului. Durata de viata a unui hidrant subteran este de cel putin 20 de ani.
In general, incintele civile si cele industriale sunt prevazute cu hidranti exteriori, fie de suprafata, fie subterani, exceptie facand cladirile de dimensiuni si capacitate mici, care au un pericol redus la incendiu, de unde necesitatea unei instalatii de stingere incendii compusa din doar o retea de hidranti interiori.
Cu ce te putem ajuta?
Indiferent daca ai nevoie de achizitionarea si / sau instalarea unui sistem de stingere incendiu pentru un apartament, o casa sau un spatiu comercial, ne poti contacta pentru a discuta in amanunt despre produsele si / sau serviciile de care esti interesat.
Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.