Instalare Control Acces

instalare control acces

Instalare Control Acces – este o suplimentare a sistemului de securitate integrat ce are ca scop protejarea angajatilor, documentelor sau chiar a bunurilor si automatizarea unor incaperi cu grad de risc ridicat, practic prin instalare control acces se limiteaza accesul persoanelor in anumite spati protejate prin anumite reguli.

Instalare Contol Acces – accesul in zonele protejate se poate face prin 3 moduri:

  • Instalare Contol Acces cu Card
  • Instalare Control Acces cu Card si/sau Cod Pin
  • Instalare Control Acces Biometric
instalare control acces cu card

Instalare Control Acces cu Card

Presupune montarea unui sistem de control acces cu cititoare/redare pe usa/usile pentru care se doreste restrictionarea accesului, astfel doar persoana care detine un card Rfid sau Tag, poate avea acces in incapaere.

Control Acces cu Card Stand-Alone sunt sisteme simple ce sunt adresate in general unei singure usi, ofera acelasi nivel de securitate ca un sistem integrat cu centrala,  marele dezavantaj fiind ca nu le poti integra intr-un soft de monitorizare, astfel nu vei avea un control eficient.

Sistem de Control Acces cu Card –  este un sistem profesional cu soft de integrare a mai multor usi sau utilizatori, ceea ce iti ofera un grad ridicat de securitate. Principiul de functionarea se bazeaza pe o centrala ( 1-4 usi bidirectionale sau 1-8 usi unidirectionale) la care sunt conectate mai multe cititoare cu card, electromagneti pentru blocarea/deblocarea usilor si butoane de iesire. Inrolarea cardurilor se face cu ajutorul unui soft instalat pe un calculator/laptop, astfel veti sti intotdeauna care dintre utilizator cardurilor a avut acces in incinta protejata. Unui card se poate oferi acces pentru una  sau mai multe usi in functie de nivelul de securitate acordat. Usile dotate cu acces controlat pot fi setate doar in anumite ore sa functioneze, in restul timpul ele ramand blocate chiar daca le accesam cu card.

Atentie : la toate camerele dotata cu sistem de control acces este necesar montarea unui buton de urgenta in interiorul acesteia pentru situati neprevazute ( incendiu, cutremure, calamitati naturale, etc.), acest buton intrelupe circuitul de alimentare al electromagnetului, astfel usa se deschide.

instalare control acces cu card si sau cod pin

Instalare Control Acces cu Card si/sau Cod Pin

Presupune montarea unui sistem de control acces cu cititoare/redare pe usa/usile pentru care se doreste restrictionarea accesului, astfel doar persoana care detine un card Rfid, Tag sau Cod Pin de Acces, poate avea acces in incapere protejata. Accesul se poate face atit prin trecerea unui Card/Tag prin dreptul cititorului sau prin introducerea unui cod din 4 cifre pe tastatura alfanumerica a cititorului. Pentru cazurile extreme ( banci, case de amanet, case de schimb valutar, incinte cu masa monetara peste 10.000 euro) puteti seta sistemul astfel incat dupa trecerea Cardului/Tagului prin dreptul cititorului veti fi nevoit ca si dubla masura de securitate, introducerea unui cod de acces format din 4 cifre.
Control Acces cu Card Stand-Alone sunt sisteme simple ce sunt adresate in general unei singure usi, ofera acelasi nivel de securitate ca un sistem integrat cu centrala, marele dezavantaj fiind ca nu le poti integra intr-un soft de monitorizare, astfel nu vei avea un control eficient.

Sistem de Control Acces cu Card –  este un sistem profesional cu soft de integrare a mai multor usi sau utilizatori, ceea ce iti ofera un grad ridicat de securitate. Principiul de functionarea se bazeaza pe o centrala ( 1-4 usi bidirectionale sau 1-8 usi unidirectionale) la care sunt conectate mai multe cititoare cu card, electromagneti pentru blocarea/deblocarea usilor si butoane de iesire. Inrolarea cardurilor se face cu ajutorul unui soft instalat pe un calculator/laptop, astfel veti sti intotdeauna care dintre utilizator cardurilor a avut acces in incinta protejata. Sistemul de control acces cu card si/sau cod Pin permite la inrolarea unui card, ca si dubla masura de securitate setarea unui cod Pin din 4 cifre, aceesul in camera protejata se face trecind cardul/tagul prin dreptul cititorului, urmat de introducerea codului pin. Unui utilizator de card sau cod pin se poate oferi acces pentru una  sau mai multe usi in functie de nivelul de securitate acordat. Usile dotate cu acces controlat pot fi setate doar in anumite ore sa functioneze, in restul timpul ele ramand blocate chiar daca le accesam cu card.

Atentie : la toate camerele dotata cu sistem de control acces este necesar montarea unui buton de urgenta in interiorul acesteia pentru situati neprevazute ( incendiu, cutremure, calamitati natural, etc.), acest buton intrelupe circuitul de alimentare al electromagnetului, astfel usa se deschide.

instalare control acces biometric

Instalare Control Biometric

Instalarea unui sistem de control acces bazate pe  identificarea utilizatorului prin scanarea amprentei, sunt  cele mai utilizate in domeniu securitati cu grad de risc ridicat deoarce amprenta este unica si spre deosebire de card sau cod, nu poate fi transmisibila. Costurile de achizitie si instalare a unui astfel de sistem sunt destul de ridicare in comparatie cu sisteme le de control acces traditionale, in schimb costurile de mentenanta sunt minime.

Sistem de Control Biometric –  Sistemele de control acces biometrice au ca principiu de functionare acelasi sistem ca si controlul acces clasic ( card sau pin) diferenta apare la cititoare, acestea avind incorporate un scanner de amprenta, utilizator nu trebuie decat sa tina 1-3 secunde degetul deasupra  scannerului.

Atentie : la toate camerele dotata cu sistem de control acces este necesar montarea unui buton de urgenta in interiorul acesteia pentru situati neprevazute ( incendiu, cutremure, calamitati natural, etc.), acest buton intrelupe circuitul de alimentare al electromagnetului, astfel usa se deschide.

Cu ce te putem ajuta?

Indiferent daca ai nevoie de instalarea si / sau achizitionarea unui sistem de control acces pentru un apartament, o casa sau un spatiu comercial, ne poti contacta pentru a discuta in amanunt despre produsele si / sau serviciile de care esti interesat.

Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.

Call Now Button