Instalare Sisteme Desfumare

instalare sisteme desfumare

Instalare Sisteme Desfumare

Sistemele de desfumare pot fi instalate independent sau actionate de catre sistemul de detectie la  incendiu si sunt alcatuite din : centrala de desfumare, elemete de deschidere ( trape, voleti, ferestre, sisteme de ventilatie si compensare aer, etc), buton de actionare in caz de urgenta, buton de inchidere/deschidere sau pornire/oprire atunci cand se actioneaza manual. Instalarea acestor sisteme se face doar de catre societati licentiate I.G.S.U. cu personal autorizat pentru montarea si punerea in functiune a instalatiilor cu rol de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti. 

instalare sisteme desfumare naturala mecanica

Sistemele de desfumare au ca rol evacuarea gazelor fierbinti si a fumului in fazele incipietene ale unui incendiu, astfel evacuarea sa se face in conditii de siguranta, fara a pune in pericol viata persoanelor.

  Desfumare naturala – se realizeaza prin tiraj natural, controlat si presupune evacuarea fumului  sau a gazelor fierbinti (ferestre, trape de fum guri de evacuarea a fumului) si  introducerea de aer proaspat in mod direct (ferestre montate la fatada cladiri, scari deschise, guri de compensare aer)  sau prin intermediu tubulaturi de aerisire.

  Desfumare mecanica  – se realizeaza prin tiraj mecanic si are ca scop evacuarea fumului sau a gazelor fierbinti mecanic si introducerea de aer proaspat mecanic sau natural. Desfumarea mecanica se realizeaza cu clapeti rezistenti la foc, voleti de desfumare sau grile rezistente la foc.

instalare sisteme desfumare trape de fum

Trape de Fum

Sisteme de Defumare cu Trape de Fum Electrica – actionarea trapelor se face electric de catre centrala de desfumare sau de catre sistemul de detectie la incendiu (necesita modul de conexiune)

Sisteme de Defumare cu Trape de Fum Pneumatica – se realizeaza prin actionarea unui pistol pneumatic (gaz Co2)  fie electric sau impuls pneumatic actionat de o butelie Co2.

Sisteme de Defumare cu Trape de Fum Pirotehnica– principiul  de functionarea este un pic mai complicat  la astfel de trape si presupune actionarea unui ax ce are la baza lui montata o incarcatura explozibila iar la actionarea unui impuls electric sau pneumatic, presiunea incarcaturi impinge axul, aceasta deschizind trapa.

Sisteme de Defumare cu Trape de Fum Mecanica– mecanismul de deschidere a acestor trape este compus din doua sa mai multe telescoape oleo pneumatice (comprimate de gaz) si poate fi actionat atit electric cat si prin impuls pneumatic.

instalare sisteme desfumare voletii

Sisteme Desfumare – Voletii

Voleții pentru desfumare sunt construiți din: carcasă, elementul de blocare (lamela) și un dispozitiv de declanșare și control, acționat de la distanță sau automat după operarea declanșatorului termic. Carcasa este confecționată din tablă de oțel zincat (grosimea de 1,25 mm).

 În interiorul carcasei se află o garnitură de expansiune, lamele de obturare, elemente ale mecanismului de acționare, profil de etanșare (pentru asigurarea etanșeității la temperatura ambianta) și garnitura expandabilă la foc (Intumex L-HP pentru asigurarea etanșeității în caz de incendiu).

 Elementul de blocare este confecționat din tablă de oțel zincat, având grosimea de 1 mm, lamelele având la capete fier Ø 10 cu ajutorul căruia se relizează rotirea mecanismului.

Garnitura de etanșare este aplicată la capătul lamelelor.

Cu ce te putem ajuta?

Indiferent daca ai nevoie de instalarea si / sau achizitionarea unui sistem de desfumare pentru un apartament, o casa sau un spatiu comercial, ne poti contacta pentru a discuta in amanunt despre produsele si / sau serviciile de care esti interesat.

Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.

Call Now Button