Instalare Sisteme Detectie Incendiu

instalare sisteme detectie incendiu

Instalare Sisteme Detectie Incendiu – este operatiunea de montaj propriu-zis a unui sistem de detectie, avertizare si alarmare  in caz de incendiu si este executata doar de personal specializat autorizat( LICENTA I.G.S.U.). Instalarea sistemelor detectie incendiu sa dezvoltat in ultimii anii datorita evenimentelor nefercite din ultima vreme dar si controalelor inopinate ale angajatilor I.G.S.U., astfel incat pe piata locala au aparut tot mai multi producatori de sisteme antiincendiu, ceea a facut ca preturile sa scada si sa fie mult mai accesibile.

instalare sisteme detectie incendiu adresabile

Instalare Sisteme Detectie Incendiu – Adresabile

Sistemele de detectie, avertizare si alarmare in caz de incendiu de tip ADRESABIL sunt  cele mai des inalnite asta datorita usurintei cu care se excuta cablajul dar si a monitorizari mult mai precise. Sistemele de detectie incendiu, se cableaza printro bucla serial pe aceasta urmand a fi instalate toate componentele sistemului ( detectori, butoane, sirene  sau alte elemente auxiliare). Progrmarea acestora se face din centrala sau cu ajutorul unui soft instalat pe calcultator ( laptop). La achizionarea unui astfel de sistem trebuie sa aveti in vedere certficarile si omologarile  produselor.

instalare sisteme detectie incendiu conventionale

Instalare Sisteme Detectie Incendiu – Conventionale

Sistemele de detectie, avertizare si alarmare in caz de incendiu de tip CONVENTIONAL sunt sisteme ce se monteaza in obiective de mici dimensiuni, cablarea acestora se face pe mai multe ramuri cu zone limitate. Principalul dezavantaj al acestor sisteme este numarul limitat de  zone, avind in vedere ca pe o zona se pot monta unul sau mai multe dispozitive ( detector, butoane de panica, sirene), idetificarea cu exactitate a zonei in alarmare este destul de greoaie.

Exemplu: Se monteaza un sisteme de detectie incendiu conventional la o cladire cu 4 etaje, fiecare etaj avind cate o zona pe care se monteaza mai multe dispozitive ( detector, butoane, sirene). In cazul declansari unui eveniment la etajul 3, vom observa pe consola centralei, indicatorul ,, Z3,, se aprinde dar nu vom stii daca e vorba de apasarea butonului de panica sau daca unul dintre senzori de fum/temperatura/gaz a detectat un eveniment.

instalare sisteme detectie incendiu monoxid de carbon co2

Instalare Sisteme Detectie Incendiu – Monoxid de Carbon ( Co2)

 Sisteme Detectie Incendiu – Monoxid de Carbon ( Co2) sunt sisteme ce se monteaza in zonele predispuse la intoxicatie cu monoxid carbon, cele mai des intalnite sunte zonele de parcari auto inchise sau semi-deschise. Monoxidul de carbon este un gaz ce nu are gust, miros sau culoare si se elibereaza in urma unor arderi, acesta fiind foarte greu de detectat de catre factorul uman,  de aceea este recomandat instalarea unui sistem detectie –Co2, acesta masurind nivelul de gaz existent.

Cu ce te putem ajuta?

Indiferent daca ai nevoie de instalarea si / sau achizitionarea unui sistem detectie incendiu pentru un apartament, o casa sau un spatiu comercial, ne poti contacta pentru a discuta in amanunt despre produsele si / sau serviciile de care esti interesat.

Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.

Call Now Button