Instalare Sisteme Stingere Incendiu

instalare sisteme stingere incendiu

Instalarea Sistemelor de Stingere Incendiu  este obligatorie in spatiile din catergoria de risc la incendiu ,,clasa A,, sau dimenisuni mari (hale, depozite, fabrici,) in obiective unde se lucreaza cu foc deschis ( bucatari, ateliere de prelucrat metale) in zone de depozitare combustibili lichizi sau solizi (stati peco, depozite de carburanti, depozite de material lemnos) sau in zone aglomerate (centre comerciale, cladiri de birouri, scoli, gradinite). Fata de sistemele de detectie incendiu care doar avertizeaza, sistemele de stingere incendiu, reduc impactul flacari sau a fumului asupra oamenilor ceea ce oferta o evacuare in sigurant, astfel riscul deceselor intro cladire dotata cu sisteme de stingere se reduce aproape de 90%.

Instalare Sisteme de Stingere Incendiu cu HIDRANTI

Sistemul de stingere cu hidranti au care agent stingere apa, ce este pompata printr-o retea de conducte de catre un grup de pompare (daca exista un anumit debit de apa se poate folosi si magistrala de apa a orasului) format din doua sau mai multe pompe, la celalata capat fiind montati unul sau mai multi hidranti. Hidrantii se utilizeaza doar in caz de incendiu si doar de catre personalul desemnat.

instalare sisteme de stingere incendiu cu hidranti interiori

Hidranti Interiori

Instalatiile de stingere cu hidranti interiori sunt dimensionate si proiectate in functie de clasa de risc unde este incadrata cladirea. Pentru astfel de instalati se folosec conducete din otel moale, care se conecteaza intre ele fie prin filetare, sudare sau presare, iar montajul hidrantilor se face numai in interiorul cladiri si trebuie sa contina : robinet hidrant, furtun de refulare, teava de refulare si racord de cuplare.

instalare sisteme de stingere incendiu cu hidranti subterani

Hidranti Subterani

Hidranti Subetrani se regasesc in zone aglomerate, cladiri inalte, hale de productie, centre comerciale si sunt montati in exterioriul cladirilor la suprafata solului, de accea acestia in functie de arealul geografic de amplasarea se ingroapa la o adincime de 1m, 1,25m sau 1,50m. Hidranti subterani se monteaza pe retele de distributie a apei avind presiunea nominala de 10 bari la care se contecteaza un hidrant portativ pentru alimentarea autospecialelor de interventie sau pentru diferite necesitati.

instalare sisteme de stingere incendiu cu hidranti supraterani

Hidranti Supraterani

Hidranti supraterani fac parte din categoria hidrantilor de exterior si sunt prevazuti cu sistem de golire. Dupa inchiderea hidrantului acest sistem goleste apa din hidrant astfel previne inghetul si distrugerea hidrantului. Hidranti supraterani se folosesc atit pentru alimentarea autospecialelor de interventie cat si pentru alte necesitati. Montajul acestora se face deasupra solului in pozitie verticala, astfel exista riscul unui accident, de accea ei trebuie protejati si avertizati.

Instalare Sisteme de Stingere Sprinkler/Drencer

instalare sisteme de stingere sprinkler

Sistemul de stingere cu sprinklere apa-apa (umed) este cel mai simplu si cel mai utilizat sistem in instalatiile cu sprinklere. Reteaua de distributie este plina cu apa sub presiune pana la capetele de sprinkler si se activeaza automat la depasirea unui anumit prag de temperatura sau cand fiola sprinklerului se sparge si apa incepe sa fie deversata sub forma de stropi. Se deschid doar acele capete de sprinkler la care temperatura a depasit pragul de declansare iar functionarea lor reduce pagubele produse de incendiu. In general, acest sistem poate fi instalat in orice loc care nu este supus riscului de inghet.

instalare sisteme de stingere drencer

Sistemul de stingere cu sprinklere deschis (drencer) aceste sisteme utilizeaza sprinklerele deschise (fara fiola si cu orificiul permanent deschis). Conductele sunt pline cu apa numai pana la vana de comanda, a carei deschidere este actionata manual sau de catre sistemul de detectie incendiu. Toate sprinklerele deschise dintr-o zona pornesc simultan, asigurand astfel o cantitate mare de apa pentru stingerea rapidă a unei mari suprafete. Sunt utilizate atat pentru stingerea focului cat si la crearea perdelelor de apa pentru contracararea propagării incendiilor.

instalare sisteme de stingere generator aerosoli

Instalare Sisteme de Stingere Generator Aerosoli

Sistemele de stingere cu generator aerosoli DSPA reprezinta o solutie de stingere a incendiilor ce are ca agent de stingere aerosoli de sodiu sau de potasiu si sunt utilizate pentru stingerea incendiilor in depozite cu substante lichide, gazoase, solide in special celor care provin din hidrocarburi (produse petroliere). Generatori de Aerosoli DPSA sunt cele mai bune solutii de stingere pentru pentru arhive, camere server sau zone cu instalati electrice de mare putere, datorita pretului scazut, dar si a eficientei destul de mare.

Instalare Sisteme de Stingere cu Gaz Inergen/Fm200

instalare sisteme de stingere cu gaz inergen

Sisteme de stingere cu Gaz Inergen reprezinta solutia optima pentru stingerea incendiilor atunci cand solutiile clasice (stingere cu apa) genereaze pierderi materiale semnificative de accea sunt des utilizare pentru stingerea incendiilor in camere tehnice sau tablouri de inalta tensiune, muzee, arhive, etc.  Gazul evcuat in urma unui incendiu nu este toxic si nu pune in pericol viata umana, persoanele aflate in incinta protejata pot sa respire confortabil, intrucat usoara crestere a concentratiei de dioxid de carbon mareste capacitatea hemoglobinei de a asimila oxigenul si de a-l transporta la tesuturi.

instalare sisteme de stingere cu gaz fm200 hfc-227

Sisteme de stingere cu Gaz FM200 HFC-227 sunt proiectatea pentru a se descarca rapid (maxim 10 secunde) intr-un spatiu unde structura permite retinerea agentului de stingere, acesta amestecanduse uniform in intreg spatiu si atingand un nivel de minim concetratie  conform specificatiilor NFPA 2001.

FM-200 este un agent de stingere, incolor, curat si prietenos cu mediu ce actioneaza prin absortia calduri, nelasind reziduri si are o toxicitate acceptabila, ceea ce face ca solutia de stingere cu gaz FM-200  sa fie utilizata la nivel mondial in peste 70 de tari.

instalare sisteme de stingere hote bucatarii

Instalare Sisteme de Stingere Hote Bucatarii

Sistemele de stingere Hota Bucatarii sunt utilizate in industria de catering (restaurante, fast-food-uri) si au ca scop protejarea instalatie de preparea a bunurilor( plite electrice, aragaz, rotisor, hota si tubulutara hotei) atunci cand acestea sunt supuse unui incendiu, agentul de stingere in contact cu grasimea se solidifica astfel creaza un strat de ce separa oxigenul ce intretine arderea de stratul de grasime. Actionarea sistemului se face manual de catre o persoana desemnata si instruita sau automat la spargerea fuzibilului.

Cu ce te putem ajuta?

Indiferent daca ai nevoie de instalarea si / sau achizitionarea unui sistem de stingere incendiu pentru un apartament, o casa sau un spatiu comercial, ne poti contacta pentru a discuta in amanunt despre produsele si / sau serviciile de care esti interesat.

Te invitam sa descoperi sectiunea noastra de blog unde poti gasi mai multe articole care ti-ar putea fi de folos. In pagina de blog dorim sa publicam periodic articole utile si interesante despre solutii de securitate integrate si automatizari ce iti vor face viata mai sigura si mai usoara.

Call Now Button