Ce trebuie sa stii despre evaluare de risc la securitate fizica

Trebuie să ști că securitatea este unul dintre cei mai importanți factori pentru orice afacere. Trebuie să iei în calcul protejarea împotriva dezastrelor naturale, a răufăcătorilor sau altor evenimente perturbatoare care ar putea periclita afacerea. Metodele de evaluare de risc la securitate fizica, analizează în profunzime vulnerabilitățile cu care se poate confrunta afacerea ta, astfel încât să fie diminuate posibile riscuri.

Ce este evaluarea de risc la securitate fizica?

Se constată faptul că o evaluare de risc la securitate fizica reprezintă o multitudine de metode și practici care protejează activele fizice de la biroul tău. Evaluările moderne sunt bazate pe știință (formule matematice) pentru a identifica care sunt amenințările pentru afacerea ta. O evaluare de risc la securitate fizica presupune verificarea tuturor sistemelor fie ele și echipamente hardware care pot fi factori de risc și vulnerabilitate și pot pune în pericol bunurile sau persoanele fizice.

Prin implementarea metodelor recomandate de un evaluator profesionist poți respira ușurat că ai luat niște măsuri adecvate de atenuare a riscului. Astfel că poți reduce cererile de asigurare pentru furt și violență, sau poți reduce posibilele pretenții în cazul în care se produce un incident. Astfel că instalarea camerelor de securitate poate fi o posibilitate de prevenire a amenințărilor pentru afacerea ta.

Ce firme sunt obligate să facă o evaluare de risc la Securitate fizică?

Companiile si entitatile care sunt obligate sa asigure paza si protectia, implicit sa faca o evaluare de risc la securitatea fizica sunt urmatoarele:

 • companiile si societatile nationale
  • regiile autonome
  • institutele nationale de cercetare si dezvoltare
  • ministerele si celelalte institutii din administratia publica centrala si locala
  • societati in nume colectiv (SNC), societati in comandita simpla (SCS), societati pe actiuni (SA), societati in comandita pe actiuni (SCA), societati cu raspundere limitata (SRL)
  • alte tipuri de organizatii care detin bunuri sau valori cu orice titlu, indiferent de capitalul social sau forma de organizare si asociere

Printre tipurile de institutii care trebuie sa faca o analiza de risc se numara unitatile postale, casele de amanet, magazinele care comercializeaza arme si munitii, case de schimb valutar, bancile, institutiile financiare nebancare, salile de jocuri de noroc, spatiile comerciale, automatele de tranzactii cu numerar (ATM-uri), spatiile care comercializeaza carburanti.

În cazul în care societățile comerciale nu respectă prevederile legale cu privire la adopatea măsurilor de securitate din Legea nr.333/2003, pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 10,000 și 20,000 lei. In plus, daca nu sunt implementate masurile recomandate in urma efectuarii analizei de risc pentru securitatea fizica sau sunt implementate partial, amenda este cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

Amenzile pot fi aplicate de catre politisti si jandarmi, dar si de catre primari sau persoane imputernicite de catre acestia.

Pentru informații suplimentare ia legătura cu unul din specialiștii noștri specializați utilizând formularul de contact sau apelând numărul de telefon.

Ce trebuie sa stii despre evaluare de risc la securitate fizica
Scroll to top
Call Now Button