Cum alegi corect un termostat de camera in 2021?

Cauti solutii de incalzire pentru a asigura confortul tau si a familiei tale? O centrala termica pare cea mai eficienta solutie pentru locuinta, fiind usor de utilizat. Cu un termostat de camera programabil si configurat corespunzator, poti mentine o temperature confortabila la interior, reducand totodata consumul de energie al casei tale. Alegerea unui termostat de camera este influentata de cativa factori: cata flexibilitate sa aiba sistemul de programare, tipul de sistem de incalzire si racire care exista in locuinta si consumul de curent electric.

Ce este un termostat de camera inteligent?

Un termostat de camera inteligent este un dispozitiv conectat la internet si care este administrat printr-o aplicatie. La un termostat de camera standard, ai posibilitatea de a seta un moment al zile de la care sa porneasca incalzirea locuintei. Dezavantajul este, atunci cand vrei sa il opresti, nu poti face acest lucru de la distanta. Un termostat inteligent ofera functii pentru reglarea temperaturii din casa intr-un mod mai bun. Aceste termostate le puteti controla de pe tableta, computer sau telefon, cee ace inseamna ca puteti regla temperature din casa de la distanta. Desi sunt cele mai scumpe, aceste termostate au cele mai bune caracteristici pentru confortul dumneavoastra si economisiti sume de bani la facturile pentru utilitati. Iata care sunt caracteristicile pe care le puteti gasi:

  • Ecran tactil
  • Instructiuni si notificari vocale
  • Alerta filtre murdare
  • Programari multiple (zilnice, saptamanale, pe perioada vacantei)
  • Capacitati de invatare (cand termostatul va invata programul zilnic pentru pornire si nu mai sunteti nevoit sa il programati dumneavoastra.)
instalare termostat camera
termostat de camera

Ce este un termostat de camera manual?

Denumite si termostate “mecanice” sau “neprogramabile”, termostatele manuale sunt cele de baza, cu reglare manuala pentru pornire-oprire sistem HVAC si pentru a controla temperatura. Exista doua tipuri de termostate mecanice: digital si analog.

Ce este un termostat de camera programabil?

Un termostat de camera programabil, iti ofera posibilitatea de a economisi bani la facturile pentru energie. Un termostat programabil comunica cu sistemul HVAC cand porniti/opriti si la ce temperature fara a face acest lucru manual.

Atunci cand plecati la serviciu la 8 dimineata si reveniti pe la ora 18, puteti programa termostatul pentru a creste sau scade temperatura automat, in functie de sezon. Apooi il puteti seta sa revina automat la temperature mai confortabile astfel incat sa aveti o temperatura ambientala pana ajungeti acasa.

Verificati daca functioneaza cu sistemul HVAC

Dup ace ati stabilit tipul de thermostat de care aveti nevoie, veti dori sa alegeti un model specific care sa fie compatibil cu sistemul dumneavoastra HVAC. In cazul in care sistemul dumneavoastra este de joasa tensiune sau de inalta tensiune trebuie sa alegeti un thermostat compatibil cu cerintele de tensiune ale sistemului dumneavoastra. Vestea buna este ca majoritatea termostatelor functioneaza cu sisteme de joasa tensiune.

In cazul in care vreti sa montati un alt thermostat, verificati daca cel nou se potriveste in aceeasi locatie, pentru a nu fi nevoit sa contactati o firma instalatii pentru recablare.

Contactati un specialist pentru instalare termostat de camera

Cel mai simplu si sigur mod de a instala un termostat de camera este sa apelati la un profesionist. O instalare gresita a unui termostat de camera poate duce la defectarea sistemului HVAC, confort scazut, reparatii costisitoare si cresteri la facturile de curent. Apeland la serviciile unui instalator profesionist aveti garantia lucrului bine facut.

Puteti contacta asivec.ro pentru instalare termostat de camera, contactatndu-ne telefonic la numarul 0728461919 sau utilizand formularul de contact.

Cum alegi corect un termostat de camera in 2021?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top
Call Now Button