Control acces card/pin

Sistemul de control al accesului permite restrictionarea accesului persoanelor sau al autovehicolelor in perimetrul unui obiectiv. Acest tip de sistem ofera posibilitatea reducerii (sau in anumite cazuri eliminarea) personalului ocupat cu paza si asigura confortul managementului fluxului de personal in cadrul obiectivului (prin programarea de zone restrictionate la acces, orare zilnice si de vacanta pentru acordarea accesului, generarea de rapoarte pe diferite criterii etc.).

Controlul accesului se face pe baza de cartela de proximitate sau tag de proximitate iar pentru marirea nivelului de securitate se poate introduce si un cod de securitate format din patru cifre (COD PIN). 

Cititoarele de cartele de proximitate sunt montate la usi de acces, intrare a parcarilor sau în locuri de acces special amenajate unde este necesar controlul accesului. Când un posesor trece cartela prin apropierea unui cititor sau introduce codul pin, usa este deblocata numai dacă persoana este autorizata pentru acces la acea locatie si la acel moment.

Aceste sisteme se pot clasifica in:

  • sisteme stand-alone de control al accesului (cu un set minimal de functii si fara posibilitatea de transfer de evenimente catre un echipament central),
  • sistem de control al accesului in retea (cu o gama extinsa de functii si cu posibilitatea de comunicare a evenimentelor catre o unitate centrala programabila cu ajutorul unui software).
Scroll to top
Call Now Button